Land Rover start ‘Design Your Evoque’ Wedstrijd

Ontwerp je eigen Range Rover Evoque

Land Rover start de ‘Design Your Evoque’ wedstrijd en vraagt aan heel Nederland om zijn of haar eigen Range Rover Evoque te ontwerpen. Na een reeks bekende Nederlandse en buitenlandse ontwerpers, zoals Victoria Beckham en Piet Boon, is het nu aan het Nederlandse publiek en andere designers om de Range Rover Evoque in een nieuw ‘design’ jasje te steken. De drie winnende ontwerpen worden in februari 2015 bekendgemaakt op OBJECT Rotterdam en zijn tevens te bewonderen op deze beurs voor eigentijds design. Daarna mogen de winnaars drie maanden lang rondrijden in een Range Rover Evoque met een door hun zelf ontworpen design.

Opzet ‘Design Your Evoque’ wedstrijd

Op de Land Rover Nederland Facebook pagina staat een design tool waarmee iedereen zijn of haar creativiteit kan uiten op de meest compacte auto uit de Land Rover familie: de Range Rover Evoque. Dit kan door beschikbare kleuren en patronen te gebruiken of door zelf een patroon te uploaden. Daarnaast kan de deelnemer ook de gehele Evoque in één keer ontwerpen door het speciale design template te downloaden. Zodra de deelnemer tevreden is, kan hij of zij het design opslaan in de fotogalerij van de applicatie. Door het ontwerp te promoten via zijn of haar eigen sociale mediakanalen kan de deelnemer stemmen verzamelen voor zijn of haar ontwerp in de fotogalerij. Uit de twintig designs met de meeste stemmen kiest een professionele jury de drie beste ontwerpen.

Stimuleren design talent

Land Rover vindt het belangrijk om jong designtalent te stimuleren en te motiveren om hun creativiteit verder te ontwikkelen en te tonen. Studenten van verschillende designopleidingen in Nederland worden daarom uitgedaagd om mee te doen aan de ‘Design Your Evoque’ wedstrijd. Naast dat zij meedingen naar de drie hoofdprijzen, kunnen zij tevens een stageplaats bij Piet Boon winnen.

Het verhaal achter de wedstrijd

Bij de lancering van de Range Rover Evoque in 2010, gooide dit model onmiddellijk hoge ogen. De auto werd overladen met erkenningen voor zijn opvallende looks, met als hoogtepunt de award voor ‘Design Car of the Year 2012’. Om de grote waaier aan personalisatiemogelijkheden extra kleur te geven, organiseert Land Rover in 2014/2015 de ‘Design Your Evoque’-wedstrijd in Nederland.

Marc Bienemann, Algemeen Directeur Jaguar Land Rover Benelux geeft een toelichting op de wedstrijd: 

“De Range Rover Evoque is een van de meest verkochte Land Rovers in Nederland in de afgelopen jaren. De fantastische vormgeving en stijlvolle, strakke interieurs spreken enorm tot de verbeelding en daarom dagen we iedereen nu uit om zijn eigen Range Rover Evoque te ontwerpen. We zijn enorm benieuwd naar de creativiteit in Nederland en naar welke drie nieuw ontworpen Range Rover Evoques we binnenkort op de weg zullen zien.„ Marc Bienemann, Algemeen Directeur Jaguar Land Rover Benelux

Jury

De jury die zich over de ontwerpen zal buigen bestaat uit juryvoorzitter Piet Boon, één van Nederlands bekendste designers wie in opdracht van Land Rover ook al verschillende Limited Editions heeft ontworpen, wereldberoemde topfotograaf Rahi Rezvani en Vincent Moleveld, trendwatcher Kunst en Cultuur bij BNR en Oprichter Onlinegalerij.nl.

“Het creëren van tijdloze iconen is waar iedere ontwerper van droomt. Wij hebben al een aantal keren een limited edition van een design uit de Land Rover familie mogen maken. Ik ben ontzettend benieuwd naar de creativiteit die wij in deze competitie gaan zien. Winnen of niet, de deelnemers gaan er in elk geval heel veel plezier aan beleven en zullen - net als wij - aangenaam verrast worden zodra zij zich verdiepen in het doordachte ontwerp van de Evoque.„ Piet Boon

De ‘Design Your Evoque’ wedstrijd loopt van 29 oktober 2014 tot en met 15 januari 2015. De winnaars worden 4 februari 2015 bekendgemaakt tijdens de opening van OBJECT Rotterdam. 

Design Your Evoque hier: https://designyourevoque.nl 


Download PDF
Download PDF
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten