Jaguar Land Rover versterkt onderzoek, technologie, ontwikkeling & productiecapaciteit

03 JULI 2013, COVENTRY
Samenvatting
Jaguar Land Rover versterkt de leiding van de organisatie door twee nieuwe functies te creëren binnen het Executive Committee. Deze nieuwe functies dienen ter ondersteuning van een nog grotere aandacht voor initiatieven op het gebied van onderzoek en ontwikkeling (R&D), en het realiseren van nieuwe, ambitieuze, toekomstige productplannen.

Dr Wolfgang Epple, Programmes Director, neemt de nieuw gecreëerde functie op zich van Director Research and Technology. In deze positie zal Dr Epple Jaguar Land Rover’s initiatieven leiden op het gebied van innovatie en geavanceerde onderzoeksinitiatieven. Tevens zal hij het National Automobile Innovation Centre bij de Warwick University coördineren en zal hij worden aangesteld als Senior Fellow van de University of Warwick Manufacturing Group.

Na 10 jaar leiding te hebben gegeven aan Jaguar Land Rover’s Engineering afdeling, krijgt Bob Joyce de nieuwe functie van Director Product Creation and Delivery. In deze nieuwe positie wordt Bob verantwoordelijk voor de begin-tot-eind oplevering van alle nieuwe Jaguar Land Rover productprogramma’s, inclusief het versterken van processen en het optimaliseren van functieoverschrijdende activiteiten binnen de hele onderneming.

Dr Wolfgang Ziebart zal worden aangesteld als Jaguar Land Rover’s nieuwe Group Engineering Director, ter vervanging van Bob Joyce. In deze functie zal Dr Ziebart verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde engineeringwerkzaamheden van de onderneming. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de auto-industrie, inclusief 23 jaar bij BMW, waar hij als lid van de raad van bestuur verantwoordelijk was voor productontwikkeling. Daarna was hij lid van de raad van bestuur van toeleverancier Continental en CEO van de halfgeleiderfabrikant Infineon.

In zijn commentaar op deze veranderingen, verklaarde Jaguar Land Rover’s Chief Executive Officer Dr Ralf Speth: “De aankondiging van vandaag is een signaal dat Jaguar Land Rover een nog krachtigere leiding creëert om onze ambitieuze toekomstige productplannen vorm te geven. Het doet mij veel plezier om Dr Wolfgang Ziebert te mogen verwelkomen om het huidige, krachtige managementteam te versterken.”

“Samen met de nieuwe taken voor Dr Wolfgang Epple en Bob Joyce zullen wij de ontwikkeling van onze onderzoeks-, technologie- en ontwikkelingsactiviteiten versterken met procesgestuurde levering, om op deze manier onze klanten nog meer innovatieve en opwindende nieuwe producten te kunnen bieden.”

Alle genoemde personen rapporteren direct aan Dr Ralf Speth en treden per 1 augustus 2013 in functie.

Afbeeldingen
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten