Land Rover en Esso samen tegen malaria

Aandacht voor Wereld Malariadag en Drive Against Malaria op Esso-tankstations

25 APRIL 2013, BEESD
Samenvatting
Land Rover en Esso Nederland BV steunen samen stichting Drive Against Malaria om extra aandacht te vragen en geld op te halen voor Drive Against Malaria en Wereld Malariadag. Van 22 april tot en met 26 april houden Land Rover en Esso een speciale actie op de verschillende Esso-tankstations.

Land Rover rijdt vanaf maandag 22 april met een Freelander 2 langs Esso-tankstations in Nederland en België. Een promotieteam helpt met flyers en ander promotiemateriaal, zoals een bouwplaat van de Land Rover Defender, het belang van malariabestrijding onder de aandacht van de klanten te brengen. Esso houdt daarnaast een verkoopactie voor ruitenvloeistof, waarbij een gedeelte van de opbrengst ten goede komt aan Drive Against Malaria.

Drive Against Malaria

Sinds 1998 strijdt stichting Drive Against Malaria tegen malaria, want malaria is nog steeds een van de grootste gezondheidsproblemen in de wereld. Per jaar zijn er gemiddeld 240 miljoen gevallen van malaria, die 660.000 doden tot gevolg hebben, vooral onder Afrikaanse kinderen. Omdat de mug alleen ’s nachts steekt, is dit probleem simpel op te lossen. Initiatiefnemers van de stichting David Robertson en Julia Samuël brengen met hun Defender geïmpregneerd muskietennetten naar afgelegen gebieden in Afrika, geven voorlichting en verstrekken medicijnen. De eerste jaren zijn hiermee enkele duizenden levens per jaar gered, inmiddels voorkomt het werk van David en Julia – met behulp van de jaarlijkse donaties – wel honderdduizenden sterfgevallen per jaar.

Langetermijnverbintenis

Land Rover is vanaf het begin een enthousiast supporter van Drive Against Malaria. In 2009 kreeg deze steun een meer permanent karakter, toen Land Rover Nederland zich committeerde om Drive Against Malaria te ondersteunen met een bedrag van € 50.000 per jaar. Hiervan wordt de helft geschonken door de importeur en de andere helft door de dealerorganisatie.

Meer informatie over Drive Against Malaria is te vinden op www.driveagainstmalaria.nl

 

Afbeeldingen
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten