Wereld Waterdag 2013: Land Rover brengt levensreddende water- en sanitatieprojecten in Oeganda onder de aandacht

22 MAART 2013, WHITLEY, UK
  • 1 miljoen pond geïnvesteerd in schoon water en sanitatieprojecten in Oost Afrika
  • Uitstekende vooruitgang geboekt – 7 putten geboord, aannemers zijn aangesteld om te beginnen met de bouw van 21 ondiepe waterbronnen en de bescherming van 10 bronnen, 12 scholen zijn geselecteerd voor het Personal Hygiene and Sanitation Education (PHASE) project
  • Meer dan 45.000 mensen in plattelandsgemeenschappen kunnen profiteren dankzij de donaties
  • Wereld Waterdag onderstreept het belang van duurzaam beheer van schone waterbronnen

Met de miljoenste Land Rover Discovery, gebouwd in de iconische Solihull fabriek in Birmingham UK, werd in februari 2012 het meest ambitieuze fundraising project gelanceerd dat de all-terrain autoproducent ooit ondernomen heeft. Vijftig dagen en tienduizend slopende mijlen verder is er een miljoen pond ingezameld om een programma voor duurzaam beheer van water en hygiëne in Oeganda te ondersteunen.

Een jaar na Land Rover’s ‘Journey of Discovery’ is er grote vooruitgang geboekt, waarbij het ingezamelde geld is ingezet voor levensveranderende en levensreddende initiatieven.

Het geld is besteed als bijdrage aan het water- en sanitatieprogramma, dat wordt beheerd door de Internationale Federatie van het Rode Kruis en Red Crescent Societies (IFRC) – Land Rover’s wereldwijde humanitaire partner sinds 2007.

IFRC werkt samen met het Oegandese Rode Kruis, die een gevestigde structuur van 51 vestigingen en een netwerk aan vrijwilligers op lokaal niveau hebben opgericht.

In de beoogde Oegandese gemeenschappen wordt er met het driejarige project naar gestreefd om de gebieden met schoon water met 15 procent te vergroten, toegang tot verbeterde hygiënische praktijken te vergroten en een op de gemeenschap gebaseerde benadering op te richten om watervoorzieningen, hygiëne en milieu en gezondheid te managen.

Kwetsbare populaties in Oeganda hebben te maken met een dagelijkse strijd tegen gezondheidsrisico’s die worden veroorzaakt door onvoldoende toegang tot schoon water en sanitatie. Dit is de meest voorkomende en tevens vermijdbare onderliggende oorzaak van ziektes in de wereld. Oeganda is een van de landen die er het slechts aan toe is. De insteek van het project is om ziektes, die gerelateerd zijn aan hygiëne, zoals cholera en diarree te verminderen.

Sinds de start van het project van Land Rover in juni 2012 is een aantal grote successen behaald. Drieëntwintig vrijwilligersgroepen zijn aangewezen en getraind, lessen in persoonlijke hygiëne en sanitatie zijn opgezet met leraren in lokale scholen, er zijn zeven nieuwe putten geboord en er zijn 7.500 brochures en stickers met informatie verspreid.

Lokale radiozenders hebben aandacht besteed aan het water- en sanitatieprogramma. Er is daarnaast materiaal verstrekt om het project te ondersteunen zoals vervoer, computer- en kantoormeubelen.

Wereld Waterdag is opgericht door de Verenigde Naties in 1993 om internationale aandacht te krijgen voor het belang van schoon water en om te pleiten voor duurzaam beheer van schoonwaterbronnen.


 

Citaten
"Het is geweldig om te zien hoe het ingezamelde geld, een jaar na de start van onze fondsenwerving, wordt gebruikt en hoe het een belangrijk verschil maakt in de levens van mensen. Dit project zal ongetwijfeld veel levens redden in Oeganda." Mark Cameron, Land Rover Global Brand Experience Director
"Toegang tot schoon water en verbeterde hygiëne is van belang voor gezonde leefomstandigheden voor de mensen die wij helpen. Het was een geweldige prestatie om ons doel van een miljoen pond te bereiken en we zijn ontzettend dankbaar voor de bijdrage van Land Rover en iedereen die heeft geholpen deze ambitieuze uitdaging te realiseren. Dit project maakt een groot verschil in Oeganda en het heeft een grote impact op de lokale bevolking." Joelle Tanguy, Under secretary General of Humanitatian Values and Diplomacy, van de Internationale Federatie van het Rode Kruis en de Red Crescent Societies
Afbeeldingen
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten