Jaguar Land Rover maakt sterke financiële resultaten bekend voor derde kwartaal

19 FEBRUARI 2013, BEESD
  • 404 miljoen pond winst voor belastingen en 3,8 miljard pond hogere inkomsten in derde kwartaal
  • 88.658 auto’s verkocht in derde kwartaal (14% hoger)
  • Winst voor belastingen van 1,2 miljard pond in de 9 maanden tot 31 december (20% hoger)
  • Verdere investeringen in nieuwe producten en technologieën
  • Geslaagde nieuwe obligatie-emissie van 500 miljoen dollar met looptijd van 10 jaar in januari

Jaguar Land Rover Automotive plc maakte voor de drie maanden tot eind december 2012 een winst bekend van 404 miljoen pond voor belastingen. Voor het lopende boekjaar rapporteert Jaguar Land Rover een winst voor belastingen van 1,2 miljard pond, een stijging van 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De resultaten voor het derde kwartaal werden gunstig beïnvloed door een wereldwijde stijging van de verkoop van 14% (88.658 auto's in totaal). Het bedrijf behaalde afgelopen kwartaal een omzet van ruim 3,8 miljard pond en in het fiscale jaar tot nu toe een omzet van 10,7 miljard pond (een toename van 1,4 miljard
pond).

Ken Gregor, Chief Financial Officer van Jaguar Land Rover, zei naar aanleiding van de bekendmaking van de resultaten: "Jaguar Land Rover heeft opnieuw solide resultaten neergezet, ondersteund door het
aanhoudende succes van de Range Rover Evoque, de lancering van de volledig nieuwe Range Rover en verdere groei in China en in andere markten. We blijven investeren in nieuwe producten en technologieën om onze doelstelling van rendabele volumegroei te onderbouwen."

Afbeeldingen
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten