Zeer sterke start 2013 voor Jaguar Land Rover

13 FEBRUARI 2013, BEESD
Samenvatting
Jaguar Land Rover, de grootste Britse fabrikant van luxe voertuigen in het premiumsegment, heeft 34.877 voertuigen verkocht in de eerste maand van 2013. Dit is een stijging van 31% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In januari is de verkoop in elke belangrijke markt toegenomen, waarbij de stijging in China 74% was, in Asia Pacific 46%, in het Verenigd Koninkrijk 33%, in Noord-Amerika 24% en in Europa 10%.

Phil Popham, Director of Group Sales Operations bij Jaguar Land Rover: “Zowel Jaguar als Land Rover zijn dit jaar zeer sterk gestart met een van de beste maandelijkse verkoopresultaten ooit. Dit komt mede door de introductie van de geheel nieuwe Range Rover en Jaguar XF modeljaar 2013 en de nieuwe XF
Sportbrake.”

In januari verkocht Land Rover 29.118 voertuigen (31% hoger), waarbij een stijging was in de verkoop van de Freelander (57% hoger), Range Rover (52% hoger, inclusief vorige model), Range Rover Evoque (32% hoger), Range Rover Sport (17% hoger) en Land Rover Discovery (14% hoger). De verkoop van Land Rover is in alle belangrijke markten toegenomen en in het verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland was januari een recordmaand. In Nederland zag Land Rover een stijging van 14%.

Jaguar verkocht 5.759 voertuigen in januari (40% hoger), met een verkoopstijging van de XJ (70% hoger) en de XF (37% hoger), als gevolg van de de introductie van schonere motoren, de beschikbaarheid van All Wheel Drive (AWD) varianten en de introductie van de nieuwe XF Sportbrake. De verkoop van Jaguar is in alle belangrijke markten gestegen. In Nederland is de verkoop van Jaguar met 127% gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar.

Afbeeldingen
Documenten
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten