Jaguar Land Rover meldt wereldwijde recordomzet - groei van 30% in 2012

30 JANUARI 2013, BEESD

· Jaguar Land Rover behaalt een wereldwijde recordomzet dankzij de verkoop van

357.773 voertuigen, een stijging van 30%, verdeeld over 177 landen in de hele wereld

· 800 nieuwe banen aangekondigd ter ondersteuning van toekomstige

modelprogramma's

· China wordt de grootste markt van Jaguar Land Rover met een groei van ruim 70%

· Land Rover verkoopt in 2012 meer auto's dan ooit: 36% groei

· Omzet van Jaguar stijgt met 6%

· In Nederland registreert Land Rover in 2012 33% meer auto’s dan in 2011

· De Range Rover Evoque passeert de grens van 100.000 verkochte auto's

· Nieuwe Jaguar motoren en All Wheel Drive (AWD) stimuleren omzetgroei van 13%

 

Jaguar Land Rover, de grootste Britse fabrikant van luxe voertuigen in het premiumsegment, heeft midden januari bevestigd dat het haar beste wereldwijde omzet uit de geschiedenis heeft behaald. Dankzij sterke marktprestaties in het Verenigd Koninkrijk, China en de Verenigde Staten steeg de retailverkoop met 30%. In Europa steeg de retailverkoop zelfs met 33% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ook heeft Jaguar Land Rover bevestigd dat het ter ondersteuning van nieuwe modelprogramma's in 2013 maar liefst 800 nieuwe banen zal scheppen in haar geavanceerde productiefaciliteit in Solihull in het Verenigd Koninkrijk.

Jaguar Land Rover verkoopt in 2012 meer dan 355.000 voertuigen

Dankzij de introductie van nieuwe modellen en update-programma's steeg de verkoop van Jaguar Land Rover (357.773 verkochte voertuigen) in 2012 in elke belangrijke markt.

China is nu de grootste markt van Jaguar Land Rover. Hier werd in 2012 de beste verkoopprestatie uit de geschiedenis behaald (71.940, een groei van 71%). China wordt gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (68.333, 19% hoger), de Verenigde Staten (55.675, 11% hoger), Rusland (20.549, 43% hoger) en Duitsland (16.722, 41% hoger). 'In Nederland is de verkoop van Jaguar (+0,3%) en Land Rover (+33%) gestegen, in een markt die 9% daling vertoonde.

Tijdens de North American International Motor Show in Detroit verklaarde Phil Popham, Director of Group Sales Operations bij Jaguar Land Rover: “Met een wereldwijde recordomzet is 2012 een goed jaar geweest voor Jaguar Land Rover. Al onze belangrijke markten hebben een sterke ontwikkeling laten zien, waarbij de vraag naar onze premium voertuigen nieuwe records heeft gevestigd, en dat in een zeer concurrerende omgeving. Vooruitkijkend naar 2013 blijven we investeren in onze activiteiten om onze ambitieuze groeiplannen waar te maken. Ook zullen we gedurende het jaar acht nieuwe of vernieuwde producten introduceren."

2012 recordjaar voor Land Rover

Met een wereldwijde verkoopstijging van 36% leverde Land Rover in 2012 op de 177 markten waar het actief, is een zeer goede prestatie. De vijf grootste markten van het merk waren China, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Rusland en Italië. Op deze markten werd 65% van de omzet gerealiseerd. Een opmerkelijke prestatie werd neergezet door de Range Rover Evoque. In het eerste volledige verkoopjaar werd dit model 108.598 keer verkocht, meer dan welk ander Land Rover-model dan ook. Ook de Land Rover Discovery 4/LR4 (3% hoger) en de Range Rover Sport (4% hoger) presteerden goed en de eerste leveringen van de geheel nieuwe Range Rover zijn een feit.

In een reactie op de omzetprestaties van Land Rover zei Global Brand Director John Edwards: “2012 was een uitstekend jaar voor Land Rover. Het gehele jaar hebben we op alle markten wereldwijd sterke prestaties geleverd. Het hoogtepunt daarbij was het feit dat we dit jaar meer auto's hebben verkocht dan ooit eerder in ons 65-jarige bestaan. Onze geüpdatete modellijn en het debuut van de nieuwe Range Rover hebben echt een buzz gecreëerd rondom het merk en onze klanten waren duidelijk blij met ons aanbod.”

Omzetstijging Jaguar

Vergeleken met 2011 lag de omzet van Jaguar in 2012 6% hoger. Met de lancering van de XF 2.2 Diesel, de XF en XJ 2.0 liter benzine en de 3.0 Supercharged benzine motoren en de AWD aandrijving zijn zowel het productportfolio van het merk als het geografische bereik uitgebreid. De vijf belangrijkste markten van het merk waren het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, China, Duitsland en Rusland, die samen 71% van de omzet voor hun rekening namen. De XF blijft het goed doen met een wereldwijde omzetstijging van 13% en de introductie van de nieuwe XJ en XF All Wheel Drive is internationaal goed ontvangen, met name in de Verenigde Staten.

In een reactie op de omzetprestaties van Jaguar zei Global Brand Director Adrian Hallmark: “Dit jaar is de vernieuwing van de Jaguar-lijn voltooid. We beschikken nu over een zeer sterk en gewild productassortiment, dat het publiek duidelijk aanspreekt. Met de prachtige nieuwe XF Sportbrake en F-TYPE willen we de groei in 2013 voortzetten.”

Nieuwe banen om de groei te stimuleren

In 2013 gaat Jaguar Land Rover door met het implementeren van zijn ambitieuze groeiplannen. Er is een wervingscampagne aangekondigd voor het creëren van 800 banen in het Verenigd Koninkrijk, ter ondersteuning van de introductie van toekomstige modellen. Ruim 200 van deze banen worden gesteund door het Regional Growth Fund van de Britse overheid.

Voor de geavanceerde fabriek van Jaguar Land Rover in Solihull, in het graafschap West Midlands, is een wervingscampagne voor productiemedewerkers in gang gezet.

Recentelijk heeft Jaguar Land Rover bevestigd dat het 370 miljoen pond (600 miljoen dollar) investeert in haar locatie in Solihull. Deze investeringen worden gebruikt voor een nieuwe werkplaats voor aluminium carrosserieën voor de nieuwe Range Rover en upgrades van laktechnologieën, sierstripproductie, opslag en het allereerste 'handover'-centrum van Jaguar Land Rover.

De afgelopen twee jaar heeft Jaguar Land Rover de meest ambitieuze wervingscampagne uit haar geschiedenis gehouden, waarbij 8.000 mensen zijn aangenomen. Momenteel heeft het bedrijf wereldwijd 25.000 werknemers in dienst.

 

 

Afbeeldingen
Documenten
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten