Land Rover's CO2-compensatieprogramma bijzonder succesvol

15 MEI 2012, BEESD
Samenvatting
80.769 ton CO2. Dat is de hoeveelheid CO2 die Land Rover Nederland de afgelopen vier jaar* heeft gecompenseerd. Eind dit jaar zal Land Rover wereldwijd zo’n 5,2 miljoen ton CO2 hebben gecompenseerd sinds de lancering van het CO2-compensatieprogramma in 2007; een resultaat dat aanzienlijk beter is dan bij de start van het programma werd verwacht.

Het CO2-compensatieprogramma is een van de vier pijlers van Land Rover’s  duurzaamheidprogramma Our Planet. CO2-compensatie wil zeggen dat voor elke ton CO2 die wordt uitgestoten geld wordt geïnvesteerd in CO2-reductieprojecten zodat elders op aarde een zelfde ton CO2 niet wordt uitgestoten. Het resultaat is een klimaatneutrale situatie. Land Rover’s CO2-compensatieprogramma wordt beheerd door de onafhankelijke organisaties ClimateCare en Forum for the Future en is het grootste compensatieprogramma binnen de auto-industrie. Toen het programma in 2007 van start ging, was overigens de verwachting dat in 2012 drie miljoen ton CO2 zou zijn gecompenseerd; een waarde die inmiddels ver is overtroffen.

Naast CO2-compensatie bestaat Land Rover’s duurzaamheidprogramma Our Planet nog uit drie andere pijlers:

-       Duurzame productie

-       Ecologische technologie

-       Natuurbescherming & humanitaire projecten (o.a. Rode Kruis, Drive Against Malaria en 3FM Serious Request)

In totaal investeert Land Rover de komende jaren meer dan 1,8 miljard euro in de ontwikkeling van nieuwe modellen en ontwikkeling van technologieën om CO2-emissies en verbruik te verlagen. Een van de eerste resultaten hiervan is de nieuwe Range Rover Evoque, die in zijn ‘leven’ gemiddeld 3,8 ton minder CO2 uitstoot dan een eerder Land Rover model van vergelijkbare afmetingen.

Groei in biomassa projecten

Land Rover’s CO2-compensatieprogramma investeert wereldwijd in ruim 50 projecten, verdeeld over 18 verschillende landen, en dit aantal neemt nog steeds toe. Land Rover steunt met name projecten waarbij fossiele brandstoffen worden vervangen door duurzame energie. De negen projecten waarbij energie wordt verkregen uit biomassa vertegenwoordigen een kwart van de totale portfolio.

Daarnaast steunt Land Rover bijvoorbeeld ook de bouw van windenergieparken en waterkrachtcentrales. Een voorbeeld hiervan is de Mani waterkrachtcentrale in China die jaarlijks 60 GWh aan groene energie genereert. Dit betekent concreet dat ditzelfde vermogen niet door sterk vervuilende kolencentrales hoeft te worden opgewekt. Verder heeft de bouw van de waterkrachtcentrale tal van voordelen opgeleverd voor de lokale gemeenschap, zoals betrouwbare energievoorziening, extra werkgelegenheid en verbetering van infrastructuur en economische ontwikkeling. Deze aanverwante voordelen betekenen een extra stimulans voor de groei van de hydro-elektrische industrie in China.

In Nederland is het CO2-compensatieprogramma van Land Rover sinds april 2008 actief. Daarbij wordt van elke in Nederland verkochte Land Rover de CO2-emissie van het gebruik gecompenseerd voor de eerste drie jaar of 75.000 km na aankoop. Na deze periode kan de eigenaar zelf zijn CO2-compensatie verlengen, bijvoorbeeld via www.climatecare.org/landrover.

 

* Gemeten van 1 april 2008 tot 1 april 2012. Van 1 april 2011 tot 1 april 2012 werd in Nederland 29.511 ton CO2 gecompenseerd.

Afbeeldingen
Documenten
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten