Range Rover Evoque Special Edition by Victoria Beckham beleeft wereldpremière in Beijing

22 APRIL 2012, BEIJING
 • Een samenwerking tussen de Britse modeontwerpster Victoria Beckham en het Land Rover Designteam onder leiding van Gerry McGovern
 • Range Rover Evoque Special Edition vierzits coupé met exclusieve, luxueuze en sportieve details
 • Materialen en afwerking van de allerhoogste kwaliteit
 • Allereerste Land Rover met exclusieve, handmatig aangebrachte, matte lak
 • Details in hoogglans Santorini Black contrasteren met matte lakkleur
 • Unieke 20-inch gesmede lichtmetalen velgen in Gloss Black met accenten in rosé goud
 • Omlijsting grille en uitvoering badges in rosé goud
 • Stoelbekleding in soepel, ‘vintage style’ semi-aniline leder in Tan, afgewerkt met unieke handsteek. Portierinzetten, armsteunen en deksel bergvak middenconsole in semi-aniline leder
 • Exclusieve rosé goud interieuraccenten
 • Unieke en ultra-luxueuze mohair matten en microsuède hemelbekleding
 • Nieuwe interieurafwerkingen, inclusief Grand Black Lacquer, Textured Aluminium en zwarte ‘soft feel’ lak
 • Op maat gemaakte, vierdelige kofferset
 • Met de hand gestikte lederen map voor het handboek van de auto, getekend door Victoria Beckham
 • Aangedreven door de lichtgewicht, geheel aluminium 177 kW/240 pk 2,0-liter benzinemotor
 • Vierwielaandrijving en Land Rover’s bekroonde Terrain Response®-systeem
 • Gelimiteerd tot een oplage van 200 auto’s wereldwijd, waarbij de eerste auto’s zijn toegewezen aan Chinese klanten
 • De Range Rover Evoque Special Edition wordt met de hand afgewerkt bij Land Rover’s Engineering to Order (ETO) afdeling

Met zijn marktintroductie in september 2011 heeft de Range Rover Evoque het nieuwe segment van de compacte premium SUV’s gecreëerd. De Range Rover Evoque, die inmiddels meer dan 100 maal internationaal is bekroond, blijkt een ongeëvenaard verkoopsucces en heeft bovendien een totaal nieuwe groep klanten laten kennismaken met het merk Land Rover.

Dankzij de unieke combinatie van spraakmakend design in combinatie met primaire Land Rover merkwaarden als capaciteiten en luxe, is 70% van de klanten nieuw voor het merk Land Rover en voor het SUV-segment.

Personalisering heeft een grote rol gespeeld bij het succes van de Range Rover Evoque. Elk van de drie uitvoeringen – Pure, Prestige en Dynamic – kan verder worden geïndividualiseerd met het enorme aanbod van opties, dat varieert van lichtmetalen velgen en contrasterende dakkleuren tot en met 16 ‘Designer Choice’ interieurs.

Nu breidt Land Rover dit principe nog verder uit met de introductie van de exclusief ontworpen Range Rover Evoque Special Edition, die het resultaat is van de samenwerking tussen Land Rover Design, onder leiding van Gerry McGovern, en Victoria Beckham, winnares van de begeerde ‘Designer Brand of the Year Award’ bij de ‘British Fashion Awards 2011’.

Gerry McGovern, Land Rover Director of Design, licht toe: “Het design van Victoria Beckham spreekt klanten van over de hele wereld aan. In de samenwerking met Victoria was het niet de intentie om iets te veranderen aan de fundamentele constructie en het bekroonde ontwerp van de Range Rover Evoque. Wij wilden een Special Edition creëren die het karakter van de auto een nieuwe richting geeft via subtiele kleuren en andere details.”

“Land Rover en Victoria Beckham zijn beide Britse merken met geloofwaardigheid en wereldwijde uitstraling. Deze dubbele ‘Britsheid’ maakt de samenwerking nog spannender, vooral wanneer je het enorme publiek van over de hele wereld in aanmerking neemt dat geïnteresseerd is in unieke producten. Dit is vooral merkbaar in landen als China, Rusland en Brazilië, waar Land Rover groeit.”

Victoria Beckham verklaarde: “Ik keek er enorm naar uit om met Land Rover samen te kunnen werken, aangezien ik bijzonder veel respect heb voor het merk. Ik heb altijd een Range Rover gereden. Voor mij zijn de modellen het toppunt van kwaliteit en luxe.”

“Ik vind dat je luxe moet kunnen voelen. Mijn merk staat bekend om kwaliteit en vakmanschap en datzelfde geldt voor Land Rover. Voor mij voelde het dus als de perfecte samenwerking.”

Designoverzicht
De Special Edition wordt gebouwd in de Halewood fabriek in Liverpool en met de hand afgewerkt bij Land Rover’s Engineering to Order (ETO) afdeling.

Van essentieel belang voor het design is de hoogwaardige, handmatig aangebrachte matgrijze lak, met contrasterende afwerking in hoogglans Santorini Black op dak, flanken, louvres in motorkap, spatborden en velgen, waardoor de auto een sinistere  uitstraling krijgt.

Een ander detail dat het exclusieve en luxueuze thema van deze auto accentueert, is het gebruik van accenten in rosé goud op de unieke, 20-inch gesmede lichtmetalen velgen in Gloss Black, voor de badges en voor de omlijsting van de grille. Dit is uitsluitend voorbehouden aan deze Special Edition.

Het ultra-moderne, geheimzinnige exterieur wordt perfect aangevuld door een elegant en nog luxueuzer interieur. Het interieur heeft vier sportieve zitplaatsen die zijn bekleed met semi-aniline Vintage Tan leder – met een krachtige, met de hand aangebrachte ‘baseball’ stiknaad; een detail dat door Victoria is gekozen als een subtiele verwijzing naar haar sportieve echtgenoot David. Hetzelfde leder is ook gebruikt voor de bekleding van portierinzetten, armsteunen en deksel van bergvak in middenconsole.

Een verlengstuk van het exterieurthema is het gebruik van rosé goud in het interieur, waar het is toegepast op de draaischakelaars op de middenconsole en op de Drive Select draaiknop voor de bediening van de automatische transmissie.

Andere oppervlakken zijn juist bewust ‘understated’ uitgevoerd om het effect van de exterieurstyling te reflecteren. Voorbeelden zijn het uitgebreide gebruik van zwarte ‘soft feel’ lak op schakelaars, een in Grand Black Lacquer uitgevoerde middenconsole en toepassing van donker, bewerkt aluminium.

Ultra-luxueuze mohair matten en microsuède hemelbekleding vergroten het gevoel van exclusiviteit nog verder. De totale visie voor deze auto strekt zich zelfs uit tot de bagageruimte. Deze is bekleed in dezelfde hoogwaardige materialen en is standaard uitgerust met een exclusieve, vierdelige, lederen kofferset, die van binnen is bekleed met hetzelfde microsuède als van de hemelbekleding.

Een met de hand gestikte lederen map met details in rosé goud omvat een handboek over de exclusieve details van de auto, is voorzien van het Range Rover Evoque woordmerk en is getekend door Victoria Beckham.

Victoria Beckham legt het proces uit: “Toen ik voor het eerst samen met Gerry en het ontwerpteam aan de Range Rover Evoque Special Edition begon te werken, heb ik veel onderzoek gedaan en mood boards gecreëerd om het team mijn liefde voor tijdloos en klassiek design te tonen. Ik keek naar jachten, luxe zakenjets, klassieke auto’s, speelfilms, inspirerende personen en mode.”

“Het zijn de kleine details die het verschil maken. Ik wilde dat iedereen die in deze auto stapt zich speciaal zou voelen en overdonderd zou worden door de kwaliteit en het vakmanschap. Wat mij aanspreekt, is dat de auto luxueus aanvoelt, maar daarnaast een behoorlijk klassieke uitstraling heeft, met tegelijkertijd een eigentijds gevoel.”

Gerry McGovern, Land Rover Director of Design, stelt: “Het samenwerken met Victoria in onze ontwerpstudio in Gaydon zorgde beslist voor opwinding binnen het team. Maar wij herkenden al snel in elkaar onze vergelijkbare ontwerpsmaken en ambities voor deze auto. Om een voorbeeld te geven: bij onze eerste vergadering inspireerde Victoria zelf ons om rosé goud te gebruiken. Zij droeg donkere kleding en geen juwelen of accessoires, behalve een herenhorloge in rosé goud. Ik werd geraakt door de combinatie van het herenhorloge rond een zeer elegante damespols. Wij waren het er beide over eens dat dit de ideale manier was om een zachtere ‘touch’ toe te voegen aan het krachtige, assertieve kleurenpalet voor het exterieur.”

“Tijdens het hele proces was een van onze belangrijkste doelstellingen om te zorgen dat de auto zowel mannen als vrouwen zou aanspreken. Victoria stelde altijd dat zij wilde dat ook David er trots op zou zijn om in deze auto te rijden. Wij hebben absoluut genoten van de samenwerking met Victoria en ik ben er beslist van overtuigd dat deze Special Edition over de hele wereld klanten met een goede smaak zal aanspreken.”

De ‘Range Rover Evoque Special Edition by Victoria Beckham’ is gelimiteerd tot een maximum oplage van 200 auto’s wereldwijd. De auto is een vierzits coupé met een lichtgewicht, aluminium 177 kW/240 pk 2,0-liter benzinemotor, vierwielaandrijving en Land Rover’s bekroonde Terrain Response®-systeem.

De auto komt eerst in China op de markt, waarbij levering begint in oktober 2012.


Design
Essentieel voor het ontwerp was de ontwikkeling van een met de hand aangebrachte, matte lak die de auto een sinistere uitstraling geeft en die tevens de soliditeit van het originele ontwerp behoudt. De kleur dient ook om de inherente dramatiek van het ontwerp van de Range Rover Evoque te accentueren. De zorgvuldig gecomponeerde proporties van de auto worden extra versterkt door het gebruik van hoogglans Santorini Black voor dak, dorpels en wielkasten, dat daarnaast een scherp contrast vormt met de matte afwerking van de carrosserie. Gloss Black wordt verder gebruikt voor de louvres in de motorkap en de luchtuitlaten in de voorspatborden, het ‘RANGE ROVER’ woordmerk, de bodembescherming vóór en achter, de uitlaateindstukken en de omlijstingen van de mistlampen. Veranderingen aan het in de koplampen en achterlichten gebruikte materiaal geven deze een donkerdere uitstraling, in overeenkomst met het totale karakter van de auto.

Als tegenhanger van de donkere lakkleur wordt rosé goud gebruikt als inleg in de unieke 20-inch gesmede lichtmetalen velgen in Gloss Black en als omlijsting voor de grille. Deze grille heeft overigens een nieuw design met horizontale lamellen, die speciaal is gereserveerd voor deze Special Edition. Bij de badges op de achterklep en in de luchtuitlaten in de voorspatborden, is de naam ‘EVOQUE’ gespeld in rosé gouden letters.

Interieur
Essentiële, Britse luxe is een kenmerk van de merken Land Rover en Victoria Beckham. Deze Special Edition zorgt dat die impressie nog verder wordt versterkt door het gebruik van materialen van de allerbeste kwaliteit en door perfect vakmanschap, die de reeds bijzonder hoogwaardige interieurambiance van de Range Rover Evoque extra benadrukken.

Uniek voor dit model is het ‘vintage style’ semi-aniline leder in Tan, dat de nerf en souplesse van de originele huid behoudt ten behoeve van een zachter, nog luxueuzer gevoel. Gebruikt op de sportstoelen van de Range Rover Evoque zorgt dit krachtige, in het oog springende materiaal voor een aantrekkelijke tegenstelling tot het exterieur. Daaraan draagt ook de handafwerking met een ‘baseball’ stiknaad bij.

Hetzelfde leder wordt ook gebruikt voor de portierinzetten, de armsteunen en het deksel van het bergvak in de middenconsole.

Zwarte Ebony ‘soft feel’ lak is gebruikt op alle schakelaars. De exterieuraccenten in Gloss Black worden vertaald naar het interieur door het gebruik van een Grand Black Lacquer afwerking voor middenconsole, diverse omlijstingen, portiergrepen en ventilatieroosters. Voor een subtiel effect wordt rosé goud gebruikt voor de randen van de ronde bedieningsknoppen van het verwarmings- en ventilatiesysteem in de middenconsole. Daarnaast keert het terug op de Drive Select draaiknopbediening van de automatische transmissie. Bewerkt aluminium in een donkere, technische afwerking wordt gebruikt voor de zijprofielen van de middenconsole.

Victoria Beckham leverde de inspiratie voor de exclusieve en ultra-luxueuze matten. De ontwerpster vertelde dat toen zij een jong meisje was, haar vader een Rolls-Royce had en dat ze het liefste haar schoenen uitdeed om haar blote voeten diep in het dikke tapijt weg te laten zakken. De Range Rover ontwerpers imiteerden dat voor haar door de matten te maken van mohair, dat normaal is voorbehouden aan exclusieve kleding. Een andere zacht aanvoelende stof, microsuède, is gebruikt voor de hemelbekleding.

Op maat gemaakte bagage vormt de afronding van het allesomvattende ontwerpconcept van de ‘Range Rover Evoque Special Edition by Victoria Beckham’. Deze vierdelige set is gebaseerd op de eigen bagagelijn van de ontwerpster, gebruikt dezelfde hoogwaardige interne structuur en is bekleed in zwart, handgestikt leder. De set bestaat uit trolleykoffers en toilettassen ‘voor hem en haar’, die alle aan de binnenzijde zijn afgewerkt met hetzelfde microsuède als voor de hemelbekleding. Als finishing touch zijn de ritssluitingen uitgevoerd in Smoked Chrome, dat perfect past bij de matgrijze lak van de carrosserie.

Uitrusting
De rijbeleving voor bestuurder en passagiers wordt verder versterkt door de installatie van de allerbeste apparatuur. Het 825 W audiosysteem wordt geleverd door de Britse soundexperts Meridian® en biedt 17 luidsprekers en ‘state-of-the-art’ eindversterkers om de door het bedrijf gepatenteerde Trifield® surround-sound te creëren die inzittenden op alle vier de zitplaatsen een alles omhullende geluidsbeleving biedt.

Rijden in de Range Rover Evoque is bijzonder gemakkelijk doordat de talloze functies van de auto kunnen worden bediend via het 8-inch ‘touch-screen’ bovenin de middenconsole. Dit biedt een grafische weergave die de impressie geeft van 3D-toetsen op het scherm, aangevuld door echte drukschakelaars aan weerszijden van het display die direct toegang geven tot primaire menufuncties. In landen waar dit beschikbaar is, biedt het beeldscherm ook ‘Dual View’-technologie, waardoor tegelijkertijd twee verschillende beelden op het scherm kunnen worden getoond. Zo kan de bestuurder bijvoorbeeld instructies van het navigatiesysteem bekijken, terwijl de voorpassagier naar een DVD kijkt.

Dynamiek
De Range Rover Evoque Special Edition heeft de prestaties, capaciteiten en veiligheid die van elke Land Rover worden verwacht. De Range Rover Evoque biedt tevens Land Rover’s karakteristieke permanente vierwielaandrijving en bekroonde Terrain Response®-systeem. Dit maakt een snelle, gemakkelijke en optimale afstemming van de auto mogelijk voor verschillende off-road-omstandigheden. Het enige dat de bestuurder hoeft te doen is via de Terrain Response Optimisation Switch het geschikte programma te kiezen voor rijden over Gras/Grind/Sneeuw, Modder/Sporen, Zand of natuurlijk voor rijden op de weg. Daarnaast is er een speciale Dynamic-stand voor een sportieve rijstijl.

De Range Rover Evoque Special Edition wordt aangedreven door de lichtgewicht, aluminium 2,0-liter benzinemotor met een vermogen van 177 kW/240 pk en een maximum koppel van 340 Nm. Deze aandrijfkracht gaat via een zestraps automatische transmissie naar de vier aangedreven wielen. Schakelpaddles aan het stuurwiel benadrukken het karakter van de auto als de meest wend- en handelbare Range Rover ooit. De bestuurder wordt verder ondersteund door twee innovatieve systemen. Het eerste is het Surround Camera System dat een 360º beeld geeft van de directe omgeving van de auto. Het tweede is Park Assist, dat de Range Rover Evoque automatisch parallel achteruit inparkeert in een geschikte parkeerplek, waarbij de bestuurder alleen gas- en rempedaal hoeft te bedienen.

Het Adaptive Dynamics-systeem optimaliseert het rijgedrag nog verder voor de allerbeste rijbeleving op de weg. Het systeem evalueert 1.000 keer per seconde de bewegingen van de auto om de beste balans te bieden tussen strakke handelbaarheid en een gecontroleerd, comfortabel rijgedrag. Magneride® schokdempers zijn gevuld met een magnetische vloeistof die een oneindig variabele regeling van de demping mogelijk maakt.

De alerte respons wordt nog verder versterkt door de Dynamic-stand van Terrain Response®, dat deze systemen combineert voor een scherpere handelbaarheid en strakkere carrosseriebeheersing, met een nog dynamischere rijbeleving als resultaat. Om het speciale gevoel nog verder te versterken, wordt een automatische kleurverandering van de ambianceverlichting geactiveerd, wanneer de bestuurder de Dynamic-stand kiest. Zowel de ambianceverlichting als de instrumentenverlichting wordt dan rood.

Citaten
"Het design van Victoria Beckham spreekt klanten van over de hele wereld aan. In de samenwerking met Victoria was het niet de intentie om iets te veranderen aan de fundamentele constructie en het bekroonde ontwerp van de Range Rover Evoque. Wij wilden een Special Edition creëren die het karakter van de auto een nieuwe richting geeft via subtiele kleuren en andere details. Land Rover en Victoria Beckham zijn beide Britse merken met geloofwaardigheid en wereldwijde uitstraling. Deze dubbele ‘Britsheid’ maakt de samenwerking nog spannender, vooral wanneer je het enorme publiek van over de hele wereld in aanmerking neemt dat geïnteresseerd is in unieke producten. Dit is vooral merkbaar in landen als China, Rusland en Brazilië, waar Land Rover groeit." Gerry McGovern, Land Rover Director of Design
"Ik keek er enorm naar uit om met Land Rover samen te kunnen werken, aangezien ik bijzonder veel respect heb voor het merk. Ik heb altijd een Range Rover gereden. Voor mij zijn de modellen het toppunt van kwaliteit en luxe. Ik vind dat je luxe moet kunnen voelen. Mijn merk staat bekend om kwaliteit en vakmanschap en datzelfde geldt voor Land Rover. Voor mij voelde het dus als de perfecte samenwerking." Victoria Beckham
"Toen ik voor het eerst samen met Gerry en het ontwerpteam aan de Range Rover Evoque Special Edition begon te werken, heb ik veel onderzoek gedaan en mood boards gecreëerd om het team mijn liefde voor tijdloos en klassiek design te tonen. Ik keek naar jachten, luxe zakenjets, klassieke auto’s, speelfilms, inspirerende personen en mode. Het zijn de kleine details die het verschil maken. Ik wilde dat iedereen die in deze auto stapt zich speciaal zou voelen en overdonderd zou worden door de kwaliteit en het vakmanschap. Wat mij aanspreekt, is dat de auto luxueus aanvoelt, maar daarnaast een behoorlijk klassieke uitstraling heeft, met tegelijkertijd een eigentijds gevoel." Victoria Beckham
"Het samenwerken met Victoria in onze ontwerpstudio in Gaydon zorgde beslist voor opwinding binnen het team. Maar wij herkenden al snel in elkaar onze vergelijkbare ontwerpsmaken en ambities voor deze auto. Om een voorbeeld te geven: bij onze eerste vergadering inspireerde Victoria zelf ons om rosé goud te gebruiken. Zij droeg donkere kleding en geen juwelen of accessoires, behalve een herenhorloge in rosé goud. Ik werd geraakt door de combinatie van het herenhorloge rond een zeer elegante damespols. Wij waren het er beide over eens dat dit de ideale manier was om een zachtere ‘touch’ toe te voegen aan het krachtige, assertieve kleurenpalet voor het exterieur. Tijdens het hele proces was een van onze belangrijkste doelstellingen om te zorgen dat de auto zowel mannen als vrouwen zou aanspreken. Victoria stelde altijd dat zij wilde dat ook David er trots op zou zijn om in deze auto te rijden. Wij hebben absoluut genoten van de samenwerking met Victoria en ik ben er beslist van overtuigd dat deze Special Edition over de hele wereld klanten met een goede smaak zal aanspreken. " Gerry McGovern, Land Rover Director of Design
Afbeeldingen
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten