Range Rover Evoque Special Edition by Victoria Beckham debuteert in Beijing

22 APRIL 2012, BEIJING
Samenvatting
Land Rover en Victoria Beckham hebben vanavond een nieuwe, exclusieve, luxueuze en met de hand afgewerkte Range Rover Evoque Special Edition onthuld.

Deze exclusief ontworpen Range Rover Evoque Special Edition is het resultaat van een samenwerking tussen het Land Rover Designteam onder leiding van Gerry McGovern en de Britse modeontwerpster Victoria Beckham, winnares van de begeerde ‘Designer Brand of the Year Award’ bij de ‘British Fashion Awards 2011’.

Victoria werd in juli 2010 benoemd tot Creative Design Executive en heeft de afgelopen 18 maanden samengewerkt met het Land Rover Designteam onder leiding van Gerry McGovern om haar Special Edition te creëren.

Gerry McGovern, Land Rover Director of Design, licht toe: “Het design van de Range Rover Evoque spreekt klanten van over de hele wereld aan. In de samenwerking met Victoria was het niet de intentie om iets te veranderen aan de fundamentele constructie en het bekroonde ontwerp van de auto. Wij wilden een Special Edition creëren die het karakter van de auto een nieuwe richting geeft via subtiele kleuren en andere details.”

“Land Rover en Victoria Beckham zijn beide Britse merken met geloofwaardigheid en wereldwijde uitstraling. Deze dubbele ‘Britsheid’ maakt de samenwerking nog spannender, vooral wanneer je het enorme publiek van over de hele wereld in aanmerking neemt dat geïnteresseerd is in unieke producten. Dit is vooral merkbaar in landen als China, Rusland en Brazilië, waar Land Rover groeit.”

Victoria Beckham verklaarde: “Ik keek er enorm naar uit om met Land Rover samen te kunnen werken, aangezien ik bijzonder veel respect heb voor het merk. Ik heb altijd een Range Rover gereden. Voor mij zijn de modellen het toppunt van kwaliteit en luxe.”

“Toen ik voor het eerst ging samenwerken met het team, heb ik veel onderzoek gedaan en mood boards gecreëerd om het team mijn liefde voor tijdloos en klassiek design te tonen. Ik keek naar jachten, luxe zakenjets en klassieke auto’s.”

“Het zijn de kleine details die het verschil maken. Ik wilde dat iedereen die in deze auto stapt zich speciaal zou voelen en overdonderd zou worden door de kwaliteit en het vakmanschap. Wat mij aanspreekt, is dat de auto luxueus aanvoelt, maar daarnaast een behoorlijk klassieke uitstraling heeft, met tegelijkertijd een eigentijds gevoel.”

Gerry McGovern, Land Rover Director of Design, stelt: “Tijdens de samenwerking met Victoria herkenden wij al snel in elkaar onze vergelijkbare ontwerpsmaken en ambities voor deze auto. Om een voorbeeld te geven: bij onze eerste vergadering inspireerde Victoria zelf ons om rosé goud te gebruiken. Zij droeg donkere kleding en geen juwelen of accessoires, behalve een herenhorloge in rosé goud. Ik werd geraakt door de combinatie van het herenhorloge rond een zeer elegante damespols. Wij waren het er beide over eens dat dit de ideale manier was om een zachtere ‘touch’ toe te voegen aan het krachtige, assertieve kleurenpalet voor het exterieur.”

“Tijdens het hele proces was een van onze belangrijkste doelstellingen om te zorgen dat de auto zowel mannen als vrouwen zou aanspreken. Victoria stelde altijd dat zij wilde dat ook David er trots op zou zijn om in deze auto te rijden. Wij hebben absoluut genoten van de samenwerking met Victoria en ik ben er beslist van overtuigd dat deze Special Edition over de hele wereld klanten met een goede smaak zal aanspreken.”

Simon Fuller, die met zijn bedrijf XIX Entertainment samenwerkt met Victoria Beckham, zegt: “Victoria heeft een geweldige start van 2012 gehad, ze is Designer Brand van het jaar geworden. Haar mode business is enorm aan het groeien in alle markten wereldwijd en nu lanceert ze in Beijing, op een van de belangrijkste autoshows ter wereld, haar Special Edition Range Rover Evoque. Victoria is heel gelukkig met het nastreven van een carrière waar ze van houdt. Ik kijk dan ook uit naar wat de toekomst onze samenwerking gaat brengen.”

Design
Essentiële, Britse luxe is een kenmerk van de merken Land Rover en Victoria Beckham. Deze Special Edition zorgt dat die impressie nog verder wordt versterkt door het gebruik van materialen van de allerbeste kwaliteit en door perfect vakmanschap, die de reeds bijzonder hoogwaardige interieurambiance van de Range Rover Evoque extra benadrukken.

De Range Rover Evoque Special Edition wordt aangedreven door de lichtgewicht, aluminium 2,0-liter benzinemotor met een vermogen van 177 kW/240 pk en wordt met de hand afgewerkt door Land Rover’s Engineering to Order (ETO) afdeling in Warwickshire.

Van essentieel belang voor het design is de hoogwaardige, handmatig aangebrachte matgrijze lak, 20” gesmede lichtmetalen velgen in Gloss Black en luxueuze, rosé gouden details, die exclusief zijn voor deze Special Edition.

Het ultra-moderne, geheimzinnige exterieur wordt perfect aangevuld door een elegant en nog luxueuzer interieur. Het interieur heeft vier sportieve zitplaatsen die zijn bekleed met semi-aniline Vintage Tan leder – met een krachtige, met de hand aangebrachte ‘baseball’ stiknaad; een detail dat door Victoria is gekozen als een subtiele verwijzing naar haar sportieve echtgenoot David. Hetzelfde leder is ook gebruikt voor de bekleding van portierinzetten, armsteunen en deksel van bergvak in middenconsole.

Een andere, persoonlijke touch zijn exclusieve en ultra-luxueuze matten, geïnspireerd door de kindertijd van de ontwerpster, toen haar vader een Rolls-Royce had en ze het liefste haar schoenen uitdeed om haar blote voeten diep in het dikke tapijt weg te laten zakken. De Range Rover ontwerpers imiteerden dat voor haar door de matten te maken van mohair, dat normaal is voorbehouden aan exclusieve kleding.

Op maat gemaakte bagage vormt de afronding van het allesomvattende ontwerpconcept van de ‘Range Rover Evoque Special Edition by Victoria Beckham’. Deze vierdelige set is gebaseerd op de eigen bagagelijn van de ontwerpster, gebruikt dezelfde hoogwaardige interne structuur en is bekleed in zwart, handgestikt leder.

De set bestaat uit trolleykoffers en toilettassen ‘voor hem en haar’, die alle aan de binnenzijde zijn afgewerkt met hetzelfde microsuède als voor de hemelbekleding. Als finishing touch zijn de ritssluitingen uitgevoerd in hetzelfde matgrijs als het exterieur van de auto.

Een met de hand gestikte lederen map met details in rosé goud omvat een handboek over de exclusieve details van de auto, is voorzien van het Range Rover Evoque woordmerk en is getekend door Victoria Beckham.

Uitrusting

  • Een 825 W audiosysteem van de Britse soundexperts Meridian® met 17 luidsprekers en ‘state-of-the-art’ eindversterkers om de door het bedrijf gepatenteerde Trifield® surround-sound te creëren die inzittenden op alle vier de zitplaatsen een alles omhullende geluidsbeleving biedt.
  • Entertainmentmogelijkheden omvatten analoge en digitale televisie, afspelen van DVD’s, virtuele 10 CD-wisselaar en DAB-tuner (Digital Audio Broadcast).
  • De Range Rover Evoque Special Edition by Victoria Beckham biedt Land Rover’s karakteristieke permanente vierwielaandrijving en bekroonde Terrain Response®-systeem.
  • De aandrijving wordt verzorgd door de lichtgewicht, aluminium 2,0-liter benzinemotor met een vermogen van 177 kW/240 pk en een maximum koppel van 340 Nm. Deze aandrijfkracht gaat via een zestraps automatische transmissie naar de vier aangedreven wielen. Schakelpaddles aan het stuurwiel bieden een actieve schakelbeleving.
  • Het Surround Camera System biedt een 360º beeld van de directe omgeving van de auto.
  • Park Assist parkeert de Range Rover Evoque automatisch parallel achteruit in op een geschikte parkeerplek, waarbij de bestuurder alleen gas- en rempedaal hoeft te bedienen.

Met zijn marktintroductie in september 2011 heeft de Range Rover Evoque het nieuwe segment van de compacte premium SUV’s gecreëerd. De Range Rover Evoque, die inmiddels meer dan 100 maal internationaal is bekroond, blijkt een ongeëvenaard verkoopsucces en heeft, dankzij de unieke combinatie van spraakmakend design in combinatie met primaire Land Rover merkwaarden als

capaciteiten en luxe, een totaal nieuwe groep klanten laten kennismaken met het merk Land Rover.

De auto komt eerst in China op de markt, waarbij levering begint in oktober 2012.

Victoria Beckham is een gezamenlijke onderneming van Victoria Beckham en XIX Entertainment Ltd van Simon Fuller.--- EINDE BERICHT ---Over Victoria Beckham

Victoria Beckham is een van ’s werelds meest erkende stijliconen, een zeer gewaardeerde modeontwerpster met een elegante esthetiek en liefde voor luxe.

Na acht uitverkochte seizoenen van haar signature mainline collectie, blijft de luxe collectie jurken, jeans, zonnebrillen en tassen, zorgen voor lovende recensies van de grootste critici en blijven er wachtlijsten voor haar collectie.

Als een van de meest invloedrijke vrouwen in de mode-industrie heeft Victoria Beckham vele covers van internationale magazines gesierd. In 2011 heeft ze zowel de prijs voor accessory designer van het jaar bij de Glamour Woman of the Year Awards gewonnen als Designer Brand of the Year bij de British Fashion Awards.

Victoria Beckham, designer, zakenvrouw, vrouw en moeder, woont in Los Angeles samen met haar man David Beckham en hun vier kinderen Brooklyn, Romeo, Cruz en baby Harper.

Citaten
"Het design van de Range Rover Evoque spreekt klanten van over de hele wereld aan. In de samenwerking met Victoria was het niet de intentie om iets te veranderen aan de fundamentele constructie en het bekroonde ontwerp van de auto. Wij wilden een Special Edition creëren die het karakter van de auto een nieuwe richting geeft via subtiele kleuren en andere details. Land Rover en Victoria Beckham zijn beide Britse merken met geloofwaardigheid en wereldwijde uitstraling. Deze dubbele ‘Britsheid’ maakt de samenwerking nog spannender, vooral wanneer je het enorme publiek van over de hele wereld in aanmerking neemt dat geïnteresseerd is in unieke producten. Dit is vooral merkbaar in landen als China, Rusland en Brazilië, waar Land Rover groeit. " Gerry McGovern, Land Rover Director of Design
"Ik keek er enorm naar uit om met Land Rover samen te kunnen werken, aangezien ik bijzonder veel respect heb voor het merk. Ik heb altijd een Range Rover gereden. Voor mij zijn de modellen het toppunt van kwaliteit en luxe. Toen ik voor het eerst ging samenwerken met het team, heb ik veel onderzoek gedaan en mood boards gecreëerd om het team mijn liefde voor tijdloos en klassiek design te tonen. Ik keek naar jachten, luxe zakenjets en klassieke auto’s. Het zijn de kleine details die het verschil maken. Ik wilde dat iedereen die in deze auto stapt zich speciaal zou voelen en overdonderd zou worden door de kwaliteit en het vakmanschap. Wat mij aanspreekt, is dat de auto luxueus aanvoelt, maar daarnaast een behoorlijk klassieke uitstraling heeft, met tegelijkertijd een eigentijds gevoel." Victoria Beckham
"Tijdens de samenwerking met Victoria herkenden wij al snel in elkaar onze vergelijkbare ontwerpsmaken en ambities voor deze auto. Om een voorbeeld te geven: bij onze eerste vergadering inspireerde Victoria zelf ons om rosé goud te gebruiken. Zij droeg donkere kleding en geen juwelen of accessoires, behalve een herenhorloge in rosé goud. Ik werd geraakt door de combinatie van het herenhorloge rond een zeer elegante damespols. Wij waren het er beide over eens dat dit de ideale manier was om een zachtere ‘touch’ toe te voegen aan het krachtige, assertieve kleurenpalet voor het exterieur. Tijdens het hele proces was een van onze belangrijkste doelstellingen om te zorgen dat de auto zowel mannen als vrouwen zou aanspreken. Victoria stelde altijd dat zij wilde dat ook David er trots op zou zijn om in deze auto te rijden. Wij hebben absoluut genoten van de samenwerking met Victoria en ik ben er beslist van overtuigd dat deze Special Edition over de hele wereld klanten met een goede smaak zal aanspreken." Gerry McGovern, Land Rover Director of Design
"Victoria heeft een geweldige start van 2012 gehad, ze is Designer Brand van het jaar geworden. Haar mode business is enorm aan het groeien in alle markten wereldwijd en nu lanceert ze in Beijing, op een van de belangrijkste autoshows ter wereld, haar Special Edition Range Rover Evoque. Victoria is heel gelukkig met het nastreven van een carrière waar ze van houdt. Ik kijk dan ook uit naar wat de toekomst onze samenwerking gaat brengen." Simon Fuller
Afbeeldingen
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten