Land Rover helpt 3FM Serious Request weer op weg

14 DECEMBER 2011, LEIDEN
Samenvatting
Met het beschikbaar stellen van 10 auto’s voor DJ’s en organisatie, aangevuld met een gift van € 20.000, helpt Land Rover ook dit jaar 3FM Serious Request weer daadkrachtig op weg. Daarnaast roepen een banneractie op www.landrover.nl en een gerichte e-mailcampagne sitebezoekers, liefhebbers en klanten op om 3FM Serious Request te steunen, waarbij direct aan het Rode Kruis kan worden gedoneerd.

Op 7 december, de ‘Kom Zelf in Actie’-dag, werden in alle vroegte de eerste van de tien Land Rovers overgedragen aan de DJ’s die op 18 december hun intrek gaan nemen in het Glazen Huis in Leiden. Helaas konden ze deze eerste dag maar kort van hun Land Rovers genieten want nog voor acht uur ’s ochtends werden de DJ’s samen met elk drie kinderen gedropt om de hele dag eigenhandig, op allerlei manieren geld in te zamelen. Met resultaat, want samen brachten Gerard, Timur en Coen een aardig bedrag bij elkaar.

Tot het slot van 3FM Serious Request 2011 zullen de tien Land Rovers continu door heel Nederland worden gebruikt om ‘Kom Zelf In Actie’-initiatieven te bezoeken en daarmee meer aandacht te vragen voor alle lokale projecten om geld in te zamelen voor het goede doel. De Land Rovers zijn direct herkenbaar aan hun bestickering, met ‘3FM Serious Request’- en ‘Rode Kruis’-logo’s op zijkanten en achterruit, en de campagnesticker van ‘This One’s For Mama’ op de motorkap.

Dit jaar vraagt 3FM Serious Request namelijk aandacht voor moeders die zijn geraakt door oorlog- of conflictsituaties. Moeders die vaak alles zijn kwijtgeraakt, die alleen staan in de zorg voor hun gezin. Het Rode Kruis helpt deze moeders met essentiële zaken: onderdak, medische hulp en hulpgoederen als voedsel, drinkwater, zeep en keukengerei. Maar ook met het verdienen van een eigen inkomen en het terugvinden van vermiste familieleden. Dankzij 3FM Serious Request kan het Rode Kruis deze moeders hun toekomst teruggeven; een initiatief waarbij Land Rover graag van dienst is met mobiliteit en financiële steun.

Land Rover Nederland kan inmiddels worden gerekend tot de vaste partners van 3FM Serious Request, waarbij het merk de organisatie elk jaar op verschillende manieren steunt. De 3FM Serious Request actie van dit jaar, hulp aan moeders die zijn geraakt door oorlogs- of conflictsistuaties, sluit aan op Land Rover’s wereldwijde samenwerking met het Internationale Rode Kruis binnen het programma ‘Reaching Vulnerable People around the World’. Overigens steunt Land Rover Nederland naast 3FM Serious Request ook de organisatie Drive Against Malaria.

Afbeeldingen
Video's
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten