Land Rover steunt Wereld Aids Dag samen met Rode Kruis en 3FM Serious Request

30 NOVEMBER 2011, BEESD
Samenvatting
In het kader van de samenwerking met het Internationale Rode Kruis zal Land Rover op 1 december 2011 de Wereld Aids Dag ondersteunen. Vorig jaar steunde Land Rover Nederland via 3FM Serious Request al het project Kinderen en HIV van het Rode Kruis.

De samenwerking tussen Land Rover en het (Internationale) Rode Kruis is onderdeel van een in al onze activiteiten geïntegreerd programma voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen: Our Planet. Het Internationale Rode Kruis is één van Land Rover’s zes partners op het gebied van natuurbescherming en humanitaire hulp.

In 2010 lanceerden Land Rover en het Internationale Rode Kruis een driejarige samenwerking met de naam ‘Reaching Vulnerable People Around the World’. Enkele van de talloze wereldwijde projecten die door dit initiatief worden gesteund, zijn HIV-programma’s van het Rode Kruis in Zuid Afrika en China.

Zuid Afrika is één van de landen die het sterkst getroffen zijn door HIV. Per dag sterven zo’n duizend mensen aan Aids en aan Aids verwante ziektes en daarnaast zijn 5,6 miljoen mensen besmet met HIV. In de provincie KwaZulu-Natal heeft een op de zeven personen ouder dan twee jaar deze ziekte. Een op de vijf kinderen heeft een of beide ouders verloren aan het virus. Dit is een van de armste regio’s van Zuid Afrika en bewoners bevinden zich vaak op vele uren afstand van de dichtstbijzijnde medische hulp en nog veel verder van een ziekenhuis. Velen moeten stoppen met werken wanneer ze te ziek zijn en moeten nieuwe manieren vinden om voor hun gezinnen te zorgen.

Samen met Land Rover heeft het Internationale Rode Kruis het afgelopen jaar meer dan 240 wezen en kwetsbare kinderen geholpen met praktische en emotionele steun, en kregen nog eens 271 mensen met HIV thuiszorg. Daarnaast heeft het programma een bijdrage geleverd aan een HIV-preventieprogramma, waarbij meer dan 7.675 mensen zijn bereikt. Ook worden in de Red Cross Kids club voedzame maaltijden verstrekt aan wezen en kwetsbare kinderen; vaak hun enige maaltijd van de dag.

Dit wereldwijde initiatief omvat ook een uitgebreid programma in het Verre Oosten. In China zijn het afgelopen jaar 39.109 mensen met HIV/Aids geholpen door het Chinese Rode Kruis. Activiteiten waren onder meer het opzetten van onderwijsprogramma’s en verstrekken van informatiemiddelen over het voorkomen van infectie. Daarnaast werd hulp, medische behandeling en ondersteuning verstrekt aan mensen met HIV/Aids en hun families.

Meer dan 354 huishoudens werden bezocht door vrijwilligers van het Rode Kruis voor het regelen van steun via gezinsbezoeken, inclusief  hulp bij de behandeling met anti-retro virale medicijnen en het uitvoeren van bloedonderzoek, zodat besmette personen het virus in de hand kunnen houden en gezond blijven.

Vierentwintig van de meest kwetsbare huishoudens, met gezinsleden die zwaar getroffen zijn door HIV, kregen uitgebreide hulp van het Rode Kruis. Dit omvatte een thuiszorgpakket bestaande uit voedsel, essentiële artikelen voor het huishouden en warme kleding. Alleen al in het eerste kwartaal van 2011 werd dit uitgebreid met nog eens 100 huishoudens; een teken van de groeiende bijdrage die het programma levert in het betreffende gebied.

Land Rover Nederland heeft in 2010 via 3FM Serious Request een schenking van € 20.000 gedaan aan het project Kinderen en Aids van het Nederlandse Rode Kruis. Daarnaast heeft Land Rover Nederland tien auto’s geleend aan de organisatie van Serious Request. Kinderen en Aids was het thema van 3FM Serious Request 2010; een concept waarbij drie DJ’s zich zonder voedsel laten opsluiten in een glazen huis, om muziek te draaien voor het goede doel. Vorig jaar werd hiermee in totaal 7,1 miljoen euro opgehaald.


Citaten
"Land Rover is verheugd dat onze all-terrain modellen in staat zijn om overal ter wereld kwetsbare mensen te bereiken voor hulpverlening. Wij zijn oprecht trots op onze samenwerking met het grootste humanitaire netwerk ter wereld en op alles dat zij doen – van noodhulp bij wereldwijde catastrofes en het bijstaan van de slachtoffers van rampen, tot het dagelijkse ontwikkelingswerk dat wordt uitgevoerd door de individuele, nationale Rode Kruis organisaties. Wij zijn ons bewust van het feit dat gezondheid en maatschappelijke zorg in sommige delen van de wereld extra ondersteuning nodig hebben en wij hopen dat wij de ‘Go Anywhere’ capaciteiten van onze modellen kunnen evenaren met het bieden van hulp aan diegenen die dat het meeste nodig hebben. " Mark Cameron, Global Brand Extension Director van Land Rover
"Wij zijn enorm dankbaar voor de inzet van Land Rover bij ons werk in de strijd tegen HIV en Aids. Deze verschrikkelijke ziekte zorgt voor kinderen zonder ouders, mensen die te zwak zijn om te werken en leefgemeenschappen zonder hoop. Wij werken samen met het Rode Kruis in landen als Zuid Afrika om te zorgen dat personen zich kunnen beschermen en met onze hulp, adviezen en ondersteuning hun leven weer kunnen opbouwen. Land Rover verschaft ons de extra mogelijkheden om nog meer mensen te bereiken en nog meer levens positief te veranderen. " Mark Astarita, Director of Fundraising bij de British Red Cross
Afbeeldingen
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten