Land Rover verlengt jaarlijkse steun van €50.000 aan Drive Against Malaria met drie jaar

03 NOVEMBER 2011, BEESD
Samenvatting
Land Rover Nederland overhandigde tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor in Beesd onlangs voor het derde opeenvolgende jaar een cheque van € 50.000 aan de organisatie Drive Against Malaria, die zich in Afrika inzet voor de strijd tegen malaria. De mooiste verrassing was echter dat Land Rover Nederland en de dealerorganisatie aankondigden ook de komende drie jaar steun te blijven geven aan Drive Against Malaria met hetzelfde bedrag per jaar.

Land Rover steunt wereldwijd diverse organisaties op het gebied van humanitaire hulp en natuurbescherming, waaronder het Internationale Rode Kruis en The Born Free Foundation. Organisaties die specifiek door Land Rover in Nederland worden ondersteund zijn Serious Request en Drive Against Malaria.

Sinds 1998 strijden de initiatiefnemers van Drive Against Malaria, David Robertson en Julia Samuël, actief tegen malaria, een van de grootste gezondheidsproblemen in de wereld. Per jaar zijn er gemiddeld 240 miljoen gevallen van malaria, die twee miljoen doden tot gevolg hebben, vooral onder Afrikaanse kinderen. In Afrika sterft elke dertig seconden een kind onder de vijf jaar aan deze ziekte. Ook raken er ieder jaar tientallen miljoenen kinderen gehandicapt.

Omdat de mug alleen ’s nachts steekt, is dit probleem simpel op te lossen: gezinnen voorzien van een geïmpregneerd muskietennet, dat – afhankelijk van de afmetingen – tussen de 4 en 8 euro per stuk kost. Daarmee zijn gezinnen voor vier jaar beschermd tegen de gevaren van Malaria. Initiatiefnemers David Robertson en Julia Samuël brengen met hun Defender netten naar afgelegen gebieden in Afrika, geven voorlichting en verstrekken medicijnen. De eerste jaren werden hiermee enkele duizenden levens per jaar gered, inmiddels voorkomt het werk van David en Julia – met behulp van de jaarlijkse donaties – wel honderdduizenden sterfgevallen per jaar.

Land Rover is vanaf het begin een enthousiast supporter van Drive Against Malaria. Verdeeld over de eerste jaren werden meerdere malen grote bedragen geschonken – onder meer via een unieke, door Piet Boon ontworpen limited edition van de Defender. In 2009 kreeg deze steun een meer permanent karakter, toen Land Rover Nederland zich committeerde om Drive Against Malaria voor drie jaar te ondersteunen met een bedrag van € 50.000 per jaar. Hiervan wordt de helft geschonken door de importeur en de andere helft door de dealerorganisatie. Dit jaar heeft Land Rover aangekondigd deze steun voor nog eens drie jaar voort te zetten.

Afgelopen week nam Julia Samuël de derde cheque van € 50.000 in ontvangst van Marc Bienemann, Managing Director Jaguar Land Rover BeNeLux, Peet van Herpen van The Adventure in ’s Hertogenbosch en Jelle Romijn van Land Rover Centre Romijn in Den Haag namens de Land Rover dealerorganisatie. “Het doet ons groot plezier de steun aan Drive Against Malaria met nog eens drie jaar te verlengen”, vertelt Marc Bienemann. “Wij waarderen hun daadkrachtige aanpak, transparante organisatie en ‘lean and mean’ karakter. Er is geen overhead, er verdwijnt geen geld en bijna elke euro gaat naar de mensen die het nodig hebben.”, vervolgt hij. Peet van Herpen: “Wat ik bijzonder bewonder, is het authentieke, eerlijke karakter van hun organisatie en dat Julia Samuël en David Robertson zelf met een Defender door Afrika trekken om muskietennetten uit te delen.” Jelle Romijn: “Ik kan met zekerheid zeggen dat alle Nederlandse Land Rover dealers dit initiatief graag steunen. Wij hopen dat hier veel levens mee kunnen worden gered.”

Julia Samuël reageerde verheugd op de mededeling dat Land Rover Nederland de steun met nog eens drie jaar verlengt. “Wat vind ik dit fantastisch! Dankzij de vaste, langdurige steun van Land Rover Nederland kunnen wij veel projecten plannen en uitvoeren. Daarnaast helpen zij ons met het onderhoud aan onze Defender. Met dit jaarbedrag kunnen wij 10.000 muskietennetten of 50.000 kuren malariamedicatie aanschaffen en verstrekken; genoeg om duizenden Afrikaanse gezinnen te beschermen. Wij gaan weer veel goeds doen met dit geld!”

Meer informatie over Drive Against Malaria is te vinden op www.driveagainstmalaria.nl

Citaten
"Wat vind ik dit fantastisch! Dankzij de vaste, langdurige steun van Land Rover Nederland kunnen wij veel projecten plannen en uitvoeren. Daarnaast helpen zij ons met het onderhoud aan onze Defender. Met dit jaarbedrag kunnen wij 10.000 muskietennetten of 50.000 kuren malariamedicatie aanschaffen en verstrekken; genoeg om duizenden Afrikaanse gezinnen te beschermen. Wij gaan weer veel goeds doen met dit geld!" Julia Samuël
Afbeeldingen
Video's
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten