Hulpverleners, natuurbeschermers en Rode Kruis enthousiast over nieuwe Land Rover Defender concept cars

14 SEPTEMBER 2011, FRANKFURT
Samenvatting
Land Rover heeft vandaag twee concept cars gepresenteerd voor een toekomstige, compleet nieuwe Land Rover Defender. De twee concept cars met de namen DC100 en DC100 Sport tonen de ontwerprichting van en de filosofie achter de ontwikkeling van een nieuwe Defender; een auto die overal ter wereld moet kunnen gaan en staan. Land Rover heeft de intentie uitgesproken om een nieuwe Defender in 2015 te willen introduceren.

De DC100 en DC100 Sport onderscheiden zich door de flexibiliteit, aanpasbaarheid en configureerbaarheid die altijd belangrijke eigenschappen zijn geweest van Land Rover en die ten grondslag liggen aan de huidige Defender.

De DC100 demonstreert de toekomst van Land Rover capaciteiten en veelzijdigheid; de DC100 Sport is een actieve expressie van vrijheid en vrije tijd.

Beide concepten zijn gebaseerd op hetzelfde lichtgewicht platform. Ze zijn uitgevoerd met duurzame hightech materialen en de allernieuwste technologie om te allen tijde brandstofverbruik en operationele efficiency te optimaliseren; in alle uitvoeringen en onder alle rij- en gebruiksomstandigheden.

Land Rover’s worden wereldwijd ingezet door het Internationale Rode Kruis bij hun humanitaire werkzaamheden. De technische capaciteiten van Land Rover modellen zijn één van de belangrijkste redenen waardoor de organisatie reddings- en hulpverleningsmissies zo snel mogelijk ter plaatse kan krijgen.

Goli Ameri, Onder-Secretaris Generaal voor Humanitaire Waarden en Diplomatie van het Internationale Rode Kruis, verklaart:

“Het Rode Kruis is het grootste humanitaire netwerk ter wereld dat direct kan reageren op noodsituaties en uitdagingen op het gebied van ontwikkelingshulp overal op aarde. Het is van vitaal belang dat wij hulpbehoevenden binnen enkele uren na een ramp kunnen bereiken om hen levensreddende hulp te kunnen bieden.”

“Wij worden vaak geconfronteerd met zware en moeilijk doorkruisbare gebieden waar wij doorheen moeten trekken om de zwaarst getroffenen te bereiken. Wij kijken uit naar de verdere samenwerking met Land Rover, die ons zal helpen om onze rigoureuze eisen voor humanitaire werkzaamheden in de frontlinie te vervullen.”

De Land Rover DC100 en DC100 Sport presenteren tal van baanbrekende technische systemen, inclusief:

  • Terrain-i scansysteem om bestuurder te waarschuwen voor obstakels tijdens off-road rijden.
  • Wade Aid sonartechnologie om waterdiepte te bepalen en optimale snelheid te adviseren.
  • Spike-systeem voor banden kan met een druk op de knop worden ingeschakeld.
  • Permanente vierwielaandrijving.
  • Achttraps automatische transmissie.
  • Intelligent Stop/Start-systeem.
  • Benzine- en dieselmotoren met hybride en plug-in mogelijkheden.
  • ‘Always-on’ connectivity en telematica.
  • Meerdere, geïntegreerde inductie oplaadstations in beide concepts.

De wereldberoemde ontdekkingsreiziger Sir Ranulph Fiennes heeft bij zijn vele uitzonderlijke expedities en reizen talloze malen gebruikgemaakt van Land Rovers; van de originele
Land Rover uit 1948 tot de huidige Defender. In zijn commentaar over de twee vandaag onthulde concept cars verklaarde hij: “Ik vertrouw op Land Rover modellen om de meest onbereikbare plaatsen ter wereld te kunnen bereiken – en nog veel belangrijker: om hiervan veilig terug te keren.”

“Land Rover’s aankondiging om een nieuwe Defender te gaan ontwikkelen is dan ook bijzonder verheugend nieuws. Des te meer vanwege de voorbeelden van uitzonderlijk praktische en behulpzame technologieën in beide concept cars. Deze zullen van enorm voordeel zijn voor alle ontdekkingsreiziger en avonturiers, waar ter wereld ze ook willen gaan.”

Land Rover’s Our Planet programma benadrukt de lange relatie die de onderneming heeft gesmeed met de wereld van natuurbescherming en humanitaire hulp. Een Land Rover is een essentieel onderdeel voor iedereen die in de meest afgelegen gebieden op aarde moet opereren: ontdekkingsreizigers, natuur- en dierenbeschermers, hulpverleners en wetenschappers.

Door Land Rover gesteunde organisaties op het gebied van natuur- en dierenbescherming zijn onder meer de Born Free Foundation, Biosphere Expeditions, China Exploration & Research Society (CERS), Earthwatch Institute en de Royal Geographical Society.

Kathy Gill, directeur van Biosphere Expeditions, toonde zich verheugd: “Land Rover Defenders zijn van cruciaal belang voor het kunnen realiseren van onze expedities. Ze stellen ons in staat expedities te organiseren naar de meest afgelegen en onbereikbare plaatsen op aarde. Bovendien reduceert Land Rover onze bedrijfs- en expeditiekosten zowel door het verschaffen van ultieme expeditievoertuigen als door sponsoring. Doordat wij weten dat wij kunnen beschikken over betrouwbare en effectieve voertuigen, kunnen wij wetenschappers en natuurbeschermingsprojecten overal ter wereld ondersteunen.”

Citaten
"Ik vertrouw op Land Rover modellen om de meest onbereikbare plaatsen ter wereld te kunnen bereiken – en nog veel belangrijker: om hiervan veilig terug te keren." Sir Ranulph Fiennes, ontdekkingsreiziger
"Land Rover Defenders zijn van cruciaal belang voor het kunnen realiseren van onze expedities. Ze stellen ons in staat expedities te organiseren naar de meest afgelegen en onbereikbare plaatsen op aarde. Bovendien reduceert Land Rover onze bedrijfs- en expeditiekosten zowel door het verschaffen van ultieme expeditievoertuigen als door sponsoring. Doordat wij weten dat wij kunnen beschikken over betrouwbare en effectieve voertuigen, kunnen wij wetenschappers en natuurbeschermingsprojecten overal ter wereld ondersteunen." Kathy Gill, directeur van Biosphere Expeditions
Afbeeldingen
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten