Interactieve film ‘Being Henry’ personaliseert de Range Rover Evoque

Land Rover klanten personaliseren hun Range Rover Evoque aan de hand van ‘Being Henry’, een interactieve film vol actie, liefde, fantasie, comedy en avontuur over het maken van keuzes.

18 MEI 2011, BEESD
Samenvatting
Land Rover informeert zijn klanten op een innovatieve en afwijkende manier over de vele keuzemogelijkheden om de nieuwe Range Rover Evoque te personaliseren. De film ‘Being Henry’, het jongste resultaat van het Range Rover Evoque Pulse of the City project, is een interactieve, door Hollywood geïnspireerde film over het maken van keuzes. De kijker bepaald aan de hand van zijn keuzes zelf het verloop van de film en daarmee het exterieur en interieur van zijn Evoque.
‘Being Henry’ is een leuke, interactieve en sympathieke film die de vele keuzemogelijkheden van de Range Rover Evoque tot leven brengt. Net zoals de auto is ontwikkeld om zich te onderscheiden van de massa, zo biedt de film klanten een aantal onverwachte, spannende en vrolijke avonturen om uit te kiezen en hen zo te betrekken bij de ‘urban world’ van Pulse of the City.
 
Bepaal zelf wat Henry doet

De film is gebaseerd op de originele ‘kies uw eigen avontuur’ manier van vertellen, maar dan vertaald naar het digitale tijdperk. De film neemt klanten mee op een avontuurlijke reis door de stad, waarbij zij de rol van producer spelen en bepalen wat de hoofdrolspeler in het verhaal gaat doen. De negen verschillende verhaallijnen en 32 unieke slotscènes, de variëteit aan keuzemogelijkheden en de verschillende consequenties die hiervan het gevolg zijn, resulteren uiteindelijk in de ‘onbewuste’ creatie van de perfecte Range Rover Evoque voor de klant.

Het verhaal begint met onze held Henry (gespeeld door Leo Fitzpatrick uit ‘The Wire’), een alledaagse man die tijdens zijn avontuur verschillende beslissingen moet nemen, welke allen van invloed zijn op het verloop van het verhaal. Deze beslissingen worden door de kijker genomen, dus de kijker bepaalt hoe de dag voor Henry verloopt. Een voiceover leidt de kijker bovendien door de film wanneer deze wordt geconfronteerd met een aantal levensveranderende keuzemogelijkheden. Kiest de kijker ervoor om oma op ratten te laten schieten? Of zorgen de keuzes ervoor dat Henry wordt ontvoerd en daarna gemarteld met een harpoengeweer?

Evoque

De keuzes die de kijker maakt hebben niet alleen invloed op Henry, ze vormen tevens de basis voor de personalisering van de perfecte Range Rover Evoque voor de betreffende kijker. Aan de hand van bepaalde kleur- en situatiekeuzes bepaalt de film elementen van de persoonlijkheid van de kijker en gebruikt deze om een voor hem gepersonaliseerde auto te creëren. Deze wordt aan het einde van de film getoond.

De film ‘Being Henry’ is te bekijken via http://www.helloevoque.com/beinghenry/nl-nl/, hier is tevens een trailer te vinden waarbij de verschillende scenario’s goed zichtbaar zijn (zie ook onderstaand op deze PressRoom).

Range Rover Evoque
De Range Rover Evoque is meer dan elke andere Land Rover aan te passen aan de persoonlijke wensen en voorkeuren. De Evoque is leverbaar in drie uitvoeringen (Pure, Dynamic & Prestige) die elk als Coupé en vijfdeurs verkrijgbaar zijn. Bovendien heeft de klant keuze uit een zeer groot aantal opties, inclusief designer interieur- en exterieurpacks, carrosserie- en dakkleuren, velgen, uitrusting en accessoires. De Range Rover Evoque staat in september 2011 bij de Nederlandse Land Rover dealers en is verkrijgbaar vanaf € 42.900 inclusief BTW en BPM.

Citaten
"Ik raak echt geïnspireerd door projecten die digitale grenzen verleggen. Door het creëren van interactief werk dat is ontworpen om kijkers emotioneel en creatief bij het verhaal te betrekken in plaats van iets te creëren dat alleen wordt gestuurd door technologie. Als regisseur wil ik interactieve paden verkennen die daarnaast ook filmisch zijn. De betrokkenheid van Range Rover bij één van de meest avontuurlijke samenwerkingen waarin ik ooit een rol heb gespeeld, was ongelooflijk. ‘Being Henry’ is voor mij een leerproces geweest over hoe creatieve interactiviteit beslist de toekomst is voor het écht interesseren en respecteren van klanten." Nick Gordon, de regisseur van de film 'Being Henry'
Afbeeldingen
Video's
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten