Land Rover boekt vooruitgang met CO2-compensatieprogramma

02 MEI 2011, BEESD
Samenvatting
Land Rover Nederland compenseert tot 1 april 2011 over de afgelopen drie jaar 51.258 ton CO2, waarvan 21.606 ton in het afgelopen jaar. Het totaal dat Land Rover compenseert staat gelijk aan de CO2-uitstoot van ongeveer 5.700 huishoudens. Het wereldwijde CO2-compensatieprogramma van Land Rover is onderdeel van een investering van bijna één miljard euro in de ontwikkeling van milieuvriendelijke autotechnologie en de reductie van afval, energieverbruik en CO2-uitstoot.
Het CO2-compensatieprogramma, een van de vier pijlers van Land Rover's duurzaamheidprogramma Our Planet, wordt beheerd door ClimateCare en is het grootste compensatieprogramma dat ooit door een autofabrikant is uitgevoerd. De andere 3 pijlers zijn:
- Duurzame productie
- Ecologische technologie
- Natuurbescherming & humanitaire projecten (o.a. Drive Against Malaria)

Groei in biomassa projecten
Het CO2-compensatieprogramma heeft inmiddels 43 projecten in haar portfolio en dit aantal groeit nog steeds. Land Rover steunt met name technologieën die fossiele brandstoffen vervangen door duurzame energie. De negen projecten waarbij energie wordt verkregen uit biomassa vertegenwoordigen een kwart van het totale portfolio.Biomassa wordt gezien als een van de oudste vormen van duurzame energie.Land Rover steunt bijvoorbeeld het Bhageshwari papiermolen project in India, waar afval van rijstvelden wordt gebruikt om schone energie op te wekken en stoom te produceren voor de papierproductie. Er hoeven dan geen fossiele brandstoffen te worden gebruikt en de boeren krijgen extra inkomen voor het afvalproduct. Het project dient als voorbeeld voor andere industrieën in de regio.

Behalve CO2-reductie brengen deze projecten ook voordelen voor de lokale gemeenschap. De elektriciteitsproductie is beter verdeeld over de regio en de energielevering is betrouwbaar. Ook zorgen de projecten voor meer werkgelegenheid.

Wereldwijd compenseert Land Rover bijna 1,8 miljoen ton CO2-uitstoot in 2010. Dat is ongeveer de energie van 16 miljoen vluchten van Londen naar Parijs. In Nederland is het CO2-compensatieprogramma van Land Rover sinds april 2008 van kracht. Daarbij wordt gedurende de eerste drie jaar of 75.000 km van elke verkochte Land Rover in Nederland de CO2 gecompenseerd. Na deze periode of na 75.000 km kan de berijder zelf zijn CO2-compensatie verlengen via www.climatecare.org/landrover. Hij kan dan aangeven voor welk model en aantal kilometers hij de CO2-uitstoot wil afkopen. Uiteraard steunt Land Rover verlenging van het programma aangezien Land Rover de komende jaren overall 25% minder CO2 wil uitstoten.

Kijk voor meer informatie over het duurzaamheidprogramma van Land Rover op www.landrover.nl/ourplanet
Afbeeldingen
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten