Land Rover ondersteunt het Rode Kruis bij wederopbouw Sierra Leone

‘Reaching Vulnerable people around the world’

21 APRIL 2011, BEESD
Samenvatting
Twintig jaar na het begin van de burgeroorlog in Sierra Leone ondersteunt Land Rover nog steeds het Internationale Rode Kruis bij het helpen van mensen en gemeenschappen die daarvan het slachtoffer zijn geworden om een betere toekomst voor zichzelf en hun gemeenschap op te bouwen.

Tot op de dag van vandaag is er in Sierra Leone sprake van een urgente en sterke behoefte aan hulp. De elf jaar durende burgeroorlog heeft aan meer dan 50.000 mensen het leven gekost, heeft enorme aantallen dorpen en steden verwoest en heeft bij ontelbare inwoners zowel lichamelijk als emotioneel letsel achtergelaten.

 

Land Rover en het Rode Kruis hebben een korte film uitgebracht, waarin wordt getoond hoe in Sierra Leone het Rode Kruis en Land Rover samenwerken om jonge mensen te helpen bij het weder opbouwen van hun leven en bij het creëren van een meer hoopvolle toekomst. De film is te bekijken via http://www.youtube.com/watch?v=Bd0zZw08cAc.

 

Het effect van de burgeroorlog op kinderen en jongeren was bijzonder ernstig, waarbij zo’n 17.000 van hen hebben gevochten als kindsoldaten – de meeste van hen tieners, maar kindsoldaten vanaf zes jaar zijn niet onbekend. Dankzij de steun van Land Rover kan het Rode Kruis in Sierra Leone onder de naam ‘Child Advocacy and Rehabilitation’ (CAR) een programma uitrollen dat het leven van jongeren moet veranderen. Met behulp van dit programma worden getraumatiseerde jongeren geholpen om te herstellen en te reïntegreren in de maatschappij.

 

Via het CAR-programma bieden Land Rover en het Rode Kruis jongeren niet alleen psychische ondersteuning, maar ook basiseducatie en beroepsopleidingen. Daarnaast zorgt het programma dat de jongeren weer worden geaccepteerd door en gereïntegreerd in hun eigen gemeenschappen. Met steun van Land Rover kan het Rode Kruis in Sierra Leone vijf CAR-centra, verspreid over het land, laten draaien. Hier worden per jaar 12.600 kwetsbare jongeren geholpen om hun leven weer op te bouwen. Bovendien is onlangs in het Moyamba district een nieuw centrum geopend.

 

Land Rover steunt het Rode Kruis in Sierra Leone al sinds 2008, toen het merk acht Defenders schonk, zodat het Rode Kruis ook zeer afgelegen en kwetsbare gemeenschappen kon bereiken. Via de nieuwe, wereldwijde partnership met het Internationale Rode Kruis die in 2010 van start ging, blijft Land Rover vitale financiële ondersteuning geven aan het Rode Kruis in Sierra Leone. Zo kunnen er in de komende drie jaar nog eens 85.000 kwetsbare mensen worden geholpen.

Zie bijgaand het volledige bericht.

Afbeeldingen
Video's
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten