Range Rover Evoque krijgt gunstige prijs

29 MAART 2011, BEESD
Samenvatting
Land Rover heeft vandaag de catalogusprijzen bekendgemaakt van de nieuwe, compacte Range Rover Evoque. Met een prijs vanaf € 42.900 heeft Land Rover het model een gunstiger prijsstelling kunnen geven dan in eerste instantie werd verwacht. De nieuwe Range Rover Evoque is zowel verkrijgbaar met vierwiel- als voorwielaandrijving.

Met de Range Rover Evoque definieert Land Rover een nieuwe klasse binnen het compacte premium SUV-segment; auto’s die sportiever en stijlvoller zijn dan kopers tot nu toe gewend zijn. De Range Rover Evoque maakt een krachtige statement en zal een sterke aantrekkingskracht uitoefenen op een brede groep kopers in het premium personenautosegment. Een aantrekkingskracht die ongetwijfeld nog zal worden versterkt door de aantrekkelijke prijsstelling van het model, die aanzienlijk lager is dan in eerste instantie werd verwacht.

 

Als lichtste en efficiëntste Range Rover model ooit, demonstreert de Range Rover Evoque het streven van het merk naar grotere duurzaamheid. Bijvoorbeeld met een CO2-emissie vanaf minder dan 130 g/km*. Met de Range Rover Evoque bewijst het merk niet alleen bijzonder begeerlijke, maar tegelijk ook toonaangevend duurzame producten te kunnen bouwen. De verwachting is dan ook dat diverse uitvoeringen van de Range Rover Evoque een groen B label zullen krijgen.

 

Het positieve effect van de lage CO2-emissie op het BPM-tarief van de auto heeft er mede toe bijgedragen dat Land Rover de nieuwe Range Rover Evoque kan aanbieden vanaf € 42.900. Het programma bestaat uit twee carrosserievarianten – vijfdeurs Range Rover Evoque en Range Rover Evoque Coupé – die elk verkrijgbaar zijn in drie ontwerpthema’s: Pure, Prestige en Dynamic. Deze ontwerpthema’s zijn ook alle te combineren met alle motor-/transmissievarianten. Voor de aandrijving is er keuze uit een vernieuwde 2,2-liter turbodiesel in twee uitvoeringen, met 150 pk (TD4) en 190 pk (SD4). Tevens is er een nieuwe, ‘state-of-the-art’ 240 pk 2,0-liter benzinemotor (Si4). Naast vierwielaandrijving is voor de uitvoeringen met 150 pk (eD4) diesel ook voorwielaandrijving beschikbaar. Deze hebben, afhankelijk van de carrosserie-uitvoering, een typegoedkeuring als ‘Station Wagon’ of ‘Coupé’.

Zie het bijgaand het volledige persbericht.
Afbeeldingen
Video's
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten