Range Rover Evoque wint car Design of the Year Award

03 MAART 2011, BEESD
Samenvatting
De Range Rover Evoque heeft de titel ‘Beste Productiemodel’ gewonnen bij de Car Design of the Year awards 2010. Deze belangrijke onderscheiding is de eerste, grote, internationale prijs voor de nieuwe Range Rover Evoque. Daarmee doet de Range Rover Evoque al voor zijn verkoopstart een gooi naar de titel van spannendste auto van 2011.

De Range Rover Evoque versloeg met ruime voorsprong mededingers als de Alfa Romeo Giulietta en de Audi A7. Noemenswaardig daarbij is dat de Car Design of the Year Award de opinie vertegenwoordigt van auto-ontwerpers zelf, waarbij een aantal toonaangevende Design Directors uit de auto-industrie deel uitmaakt van de jury.

Ter gelegenheid van de Car Design of the Year Award heeft Land Rover een korte film uitgebracht met beelden van het ontwerpproces van de Range Rover Evoque. De film geeft een inzicht in de inspiratie voor het design van de auto, inclusief meningen van ontwerpers over hoe de baanbrekende Range Rover Evoque een compleet nieuw segment van de markt zal creëren en veroveren.

 

Deze film, de eerste in een serie van vier, geeft een blik achter de schermen bij de ontwikkeling van de Range Rover Evoque – van het eerste ontwerp, via rigoureuze calibratie- en ontwikkelingsprocessen tot de laatste praktijktests. De andere drie films zullen de komende maanden online worden uitgebracht. De eerste film, die zich richt op de ontwerpprocessen, kan onder meer worden bekeken op: http://www.landrover.com/nl/nl/rr/range-rover-evoque/photos-and-videos/.

De Car Design of the Year Award volgt kort na verschillende andere titels voor de Range Rover Evoque, inclusief een Design Award van het Tsjechische magazine ‘Auto Design and Styling’ en de titel ‘Best SUV of 2011’ van de Portugese Motor Press Editorial Group. Eerder dit jaar werd de Range Rover Evoque met grote meerderheid van stemmen gekozen tot ‘Most Exciting Car of 2011’ door bezoekers aan Whatcar.com, tijdens de jaarlijkse, Britse What Car? Awards.

Citaten
"Ik ben enorm verheugd dat ik deze prestigieuze ontwerpprijs namens het totale Land Rover Design Team in ontvangst mag nemen. Dit is vooral zo’n belangrijke onderscheiding, omdat deze de mening vertegenwoordigt van onze collega’s in de auto-industrie." Gerry McGovern, Land Rover Design Director
"De Range Rover Evoque vertegenwoordigt de beste vertaling van concept car naar productiemodel die wij de afgelopen tijd hebben gezien. Het is overduidelijk waarom dit model is gekozen." Eric Gallina, Car Design News Editor
Afbeeldingen
Video's
Over Land Rover

Land Rover specialiseert zich al sinds 1948 in het ontwerpen en produceren van authentieke vierwiel-aangedreven auto’s die zich onderscheiden door de grootste omvang van capaciteiten in hun respectievelijke segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie, CO2-compensatie, natuurbescherming en humanitaire projecten. De assemblage van alle modellen gebeurt al sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Daarnaast wordt de CO2-emissie van het gebruik van de auto door klanten voor de eerste 75.000 km of drie jaar gecompenseerd via de onafhankelijke organisatie Climate Care. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Iedere nieuwe Land Rover en Range Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie op doorroesten en uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij pech onderweg voor een periode van 3 jaar.

berichten